Dagligvarugalans meny full av svenska smaker

Menyn för kvällen | Foto Fri-Köpenskap
Torsdag 13 oktober blir det bankettmeny för Dagligvarugalan och det blir med en meny fylld av utmärkta svenska råvaror, skriver Svenskmärkning AB.

När Dagligvarugalans deltagare samlas till bankett i Blå hallen i Stockholms stadshus torsdag kväll 13 oktober blir det för att avnjuta en meny baseras på svenska råvaror.
För menyn står Gunnar Eriksson, köksmästare på Stadshuskällaren, och Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och Nationalmuseums restaurang.

– Det är viktigt att jobba med svenska råvaror i säsong och att ta vara på årets skörd, så som de svenska jordgubbarna i kvällens dessert är omhändertagna för att serveras i oktober, säger Fredrik Eriksson. Till förrätt bjuder vi på en härlig Skagen, potatiskrans och plockade örter och till huvudrätt serveras grillad svensk kalv tillsammans med blandade svampsorter, sensommargrönsaker och potatispuré med flarn av brännvinsost.

Genom Dagligvarugalans galameny vill Från Sverige uppmärksamma det viktiga arbete butiksmedarbetarna utför, vardag som helg. Inte minst engagemanget för att hjälpa kunderna att hitta svenskproducerade varor, något som i år är extra viktigt och som bidrar till jobb i hela landet och stärker svensk självförsörjningsförmåga, skriver organisationen.

– Med galamenyn vill vi fira alla fantastiska finalister som gör ett fantastiskt arbete. Vi får också möjlighet att visa gästerna bredden och djupet på de fina råvaror de svenska producenterna jobbar hårt för att ta fram, och som finalisterna jobbar med varje dag i sina butiker. Nu ser vi fram emot att träffas och mingla under den spännande galakvällen, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

Dagligvarugalans bankettmeny 2022

Förrätt
Skagen på räka och havskräfta smaksatt med pepparrot toppad med friterad potatiskrans, brytsmör och plockade örter

Varmrätt
Grillad svensk kalv med lång bakad kind serveras med rökt shii-take, ostronskivling, skogschampinjon och sensommargrönsaker och potatispuré med flarn av brännvinsost

Dessert
Omhändertagna jordgubbar med citronverbena och vanilj

Vegetarisk meny

Förrätt
Bakad höstpumpa med pepparrotscrème rostad blomkål i dillcrème toppad med potatis från Tollbygård (Gotland) samt brynt smör och plockade örter

Varmrätt
Kantareller samt baljväxter från Nordisk råvara som toppas med fylld toppmurkla och närodlad Hällerstadssvamp och dragoncrème.

Dessert
Omhändertagna jordgubbar med citronverbena och vanilj

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil