Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Under 2022 lanserade Dansukker en ny blågul design på sin mest kända produkt ”Svenskt strösocker 2 kg” för att förtydliga det svenska ursprunget, skriver företaget i en pressrelease där man även påpekar att man har ett större sortiment av Från Sverige-märkte socker- och sirapsprodukter.

Nu får även Brun farin strö ursprungsmärkningen ”Från Sverige” och den nya förpackningen finns i dagligvaruhandelns hyllor från och med denna månad.

– Intresset och medvetenheten kring svenskproducerade varor bland konsumenterna har ökat senaste året och det är något som vi självklart ser som positivt, säger Dansukkers Pernilla Wennerberg.

– Dansukker har lång tradition och en 150-årig historia av att producera socker i Sverige. Det ger oss en stark koppling till den svenska konsumenten och med ursprungsmärkningen ”Från Sverige” på våra produkter underlättar vi för dem att välja svenskt socker och sirap, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil