Ingen konkurs för VRG

VRG har tre helägda kedjor – Accent, Morris och Rizzo – och har fram till idag sålt väskor, skor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge. | Foto: MostPhotos
Konkursansökan måndag. Avskriven onsdag. Nu fortsätter rekonstruktionen av Venue Retail Group och en befintlig aktieägare ska ordna finansieringen.

VRG säljer skor, väskor och accessoarer i 114 butiker i Sverige och Norge i de helägda kedjorna Accent, Morris och Rizzo och har även försäljningsytor hos NK i både Stockholm och Göteborg.
Företaget har haft ett tufft läge och sedan i november försökt genomföra en rekonstruktion.

I måndags hade man gett upp försöken och lämnade in en ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt. Den blev dock inte gammal. Under onsdagen bad företaget tingsrätten att avvakta med konkursansökan.

Istället fortsätter nu diskussionerna om rekonstruktionen där huvudspåret är att Peter Hunt, redan idag bland aktieägarna, ska vara personen bakom en framtida finansiering via sitt bolag Trading House Scandinavia.
– Bolaget återkommer med ytterligare information om finansieringen så snart möjligt, var onsdagens besked från VRG.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil