Det har svenskar lånat till hos Lunar

Det har svenskar lånat till hos Lunar
Foto: Pressbild
Privatlånen har ökat under 2021 hos svenska folket. Nu redovisar digitala banken Lunar vad deras kunder framförallt lånat till under året.

Privatlånen har ökat under 2021 hos svenska folket. Nu redovisar digitala banken Lunar vad deras kunder framförallt lånat till under året.

Under 2021 lånade kunder 2,7 miljarder kr i privatlån hos digitala banken Lunar, som för övrigt köpte Lendify under året.
Vill man sätta det beloppet i relation till totalmarknaden så har privatlånen i Sverige enligt SCB ökat från 181 till 260 miljarder kr under de senaste fem åren.

Hos Lunar har kunderna under 2021 tagit drygt 15 000 privatlån till ett värde av över 2,7 miljarder kronor.
Män har tenderat att låna mer pengar än kvinnor, skriver man i en pressrelease. 

– Andelen som lånar för att samla och lösa andra lån fortsätter öka varje år. Det är oftast de som tidigare handlat på kontokrediter, tagit dyra smålån eller haft sämre villkor hos våra konkurrenter som vänder sig till oss för att samla lånen och få en lägre kostnad helt enkelt, berättar Mats Persson Bergius, Sverigechef för Lunar. 

Snittårsinkomsten för Lunars låntagare var under året runt 361 000 kronor, vilket är ungefärliga medelinkomsten i Sverige.
Snittlånet per kund var 179 000 kronor. Detta är en tydlig uppgång från tidigare år. 

Det här har man mest lånat till hos Lunar 2021
Samlingslån 
Bil och fordon
Renoveringar och förbättringar i hemmet
Hobbyprylar
Hälsa och fritid
Utbildning
Köksredskap
Skilsmässor
Bröllop
Hemelektronik 
Flytt
Företag
(Källa Lunar bank)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil