Dubbelt jubileum för Coca-Cola i Sverige

Foto Pressbild
Coca-Cola firar dubbelt jubileum i Sverige under 2023. Det är 70 år sedan drycken började säljas och 25 år sedan fabriken i Jordbro invigdes.

Coca-Cola var förbjudet i Sverige fram till 1953, med anledning av att Sverige inte tillät koffein i läskedrycker.
Förbudet togs bort 1953 och det blev fritt fram att sälja den amerikanska drycken i Sverige.

Därmed är det i år 70 år sedan Coca-Cola gjorde sin officiella debut i Sverige.
Idag finns Coca-Cola över hela landet, från den lokala matbutiken i Haparanda till caféer på Skånes landsbygd, och har en självklar plats till såväl vardag som fest, skriver företaget i en pressrelease.

Det är också 25 år sedan som portarna slogs upp till produktionsanläggningen som ligger i Jordbro, där över en miljon liter dryck produceras varje dag, påpekar man.

– Vi är stolta över vår historia och den fantastiska resa som Coca-Cola gjort i Sverige. Våra drycker är en del av våra konsumenters liv och ett givet inslag vid såväl fredagsmys och fotbollsmatch som på stranden eller lunchen. Vi får varje år göra en mängd roliga och viktiga saker, allt från att jobba med spännande världsartister och festivaler till att förebygga nedskräpning i vår natur, säger säger Christoph Friedrich, vd för The Coca-Cola Company i Sverige.

– 2021 uppnådde vi en viktig milstolpe när produktionsanläggningen i Jordbro för första gången blev certifierad som klimatneutral. Ett viktigt steg mot vår ambition att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040. Men vår strävan mot en mer hållbar framtid slutar inte där, säger Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola Europacific Partners Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil