Dubbla bonuspoäng på all ekologisk mat

Hemköps vd, Simone Margulies | Foto Elin Andersson
Det blir nu dubbla bonuspoäng på all ekologisk mat när Hemköp gör en satsning och vill växla upp inom ekologiska livsmedel.

Två år i rad har Hemköp haft dagligvarubranschens högsta andel av ekologisk livsmedelsförsäljning, skriver kedjan.
Nu satsar man ytterligare genom att erbjuda alla klubbmedlemmar dubbla poäng på sina köp av ekologiska och Krav-märkta matvaror.

Klubb Hemköp, lanserar dubbla poäng på all ekologisk och Krav-märkt mat. Hemköp har som mål att kedjans försäljningsandel av EU-ekologiskt och Krav-märkt mat ska uppgå till 10 procent senast 2025 och initiativet syftar till att öka försäljningen av ekologiska produkter.

− På Hemköp värdesätter vi våra kunders engagemang för att göra hållbara val, och det här är ett sätt att motivera och premiera dem för deras insatser. Genom att tjäna dubbla poäng på ekologiska och Krav-märkta matvaror kan våra kunder enklare nå sina bonuscheckar, säger Hemköps vd, Simone Margulies.

Kravs vd Emma Rung uppskattar Hemköps initiativ.
− Att en dagligvaruaktör som Hemköp satsar på ekologiskt är avgörande för att öka konsumenters intresse för ekologisk mat. Det är också viktigt för alla lantbrukare som genom sitt arbete med ekologisk produktion bidrar till ökad biologisk mångfald och bättre djurvälfärd, säger Emma.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil