E-handlaren säger upp Ska spara 50 miljoner

Foto MostPhotos
Nelly, modehandel på nätt, ska kapa upp till 50 miljoner kr av sina kostnader och kommer bland annat att säga upp personal inom kort.

Modehandlaren Nelly Group tar till drastiska grepp för att nå lönsamhet och hamna rätt.
På årsbasis ska 40-50 miljoner kr sparas och det innebär en minskning av utgifterna på 15-19 procent, meddelade Nelly torsdag.

Det innebär även att man kommer att säga upp personal och förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att inledas inom kort.

– Vi förenklar hela vår verksamhet, så när vi nu minskar vår sortimentsbredd, rationaliserar våra IT-system och optimerar hur vi arbetar, då kan vi leverera en konkurrenskraftig kundupplevelse på ett mer effektivt sätt, säger Helena Karlinder Östlundh, tillförordnad vd, i ett pressmeddelande. 

– Vi kommer endast bli ett långsiktigt lönsamt bolag om vi har rätt fokus och även rätt storlek på vår organisation, konstaterar hon.

Nelly har haft ett turbulent år, där tidigare vd:n Kristina Lukes bytts ut. 22 augusti tar Ludvig Anderberg, närmast från Mat.se, över jobbet. 
Under andra kvartalet i år ökade Nellys förlust dessutom till nästan 20 miljoner kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil