”Experterna kopplade till Coca-Cola”

Foto MostPhotos
Flera experter har kopplingar till Coca-Cola och därför är WHO:s beslut om aspartam inte pålitligt, menar en amerikansk konsumentorganisation.

I maj kom en rapport från världshälsoorganisationen WHO om att sötningsmedlet aspartam kan innebära potentiella hälsorisker bland annat för hjärt- och kärlsjukdomar.
I juli gick WHO ut med nyheten att aspartam kan vara cancerogent.

Trots det ändrade sig inte WHO utan behöll samma rekommendationer kring hur mycket aspartam man säkert kan konsumera.
Nu slår den amerikanska konsumentorganisationen US Right-To-Know larm om att sex av de 13 experterna i panelen som beslutade om rekommendationen har kopplingar till Coca-Cola som har aspartam i sina drycker.

”De som sitter i panelen som beslutar om en kemikalie som är viktig för Coca-Cola borde inte vara kopplad till vad som länge varit en frontorganisation för Coca-Cola”, skriver man i ett pressmeddelande.

Nu har WHO själva lyft att ytterligare två personer i panelen har samma typ av kopplingar men försvarar ändå alla experters roll i panelen.
– För mötet om aspartam valde man de experter som kan ge de största bidragen till debatten, säger Fadéla Chaib, talesperson för WHO, till The Guardian.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil