Får sälja utanför butik

Västerås vill stötta sitt lokala näringsliv under Corona-pandemin. Som ett led i det låter man nu butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. | Bild på Västerås | Foto : MostPhotos
Västerås kommun vill stötta det lokala näringslivet under Corona-tiden och låter butiker ha försäljning utanför gatan utan att ta ut sedvanlig avgift.

Västerås vill stötta sitt lokala näringsliv under Corona-pandemin.
Som ett led i det låter man nu butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. Det hela är ett försök från 26 mars till 31 augusti och har tagits i politisk enighet.

– Idag är det väldigt få butiker som har försäljning utanför butiken. Västerås stad vill nu prova hur utomhusförsäljning fungerar i större skala, skriver man i ett pressmeddelande.
– Dessutom kan ett tillfälligt borttag av avgiften skapa bättre möjligheter att utomhus bedriva verksamhet som blivit svår att bedriva inomhus. Innanför cityringen är avgiften normalt 950 kr/månad per 10 kvadratmeter. Utanför cityringen är avgiften 730 kronor per månad.
Det man nu gör är alltså ett försök under fem månader. Man reserverar sig för att statliga beslut kan komma som gör att försöker behöver upphöra.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil