Exporterar svensk mjölk till Tyskland

Foto Arla
Arlas mejeri i Jönköping har börjat exportera svensk mjölk till Tyskland. Första leveransen har gått efter att investeringar gjort satsningen möjlig.

I en tid där närodlat ofta är ett ledord går Arla i andra riktningen och börjar exportera mjölk från Jönköping till Tyskland.
Första leveransen har gått iväg sedan investeringar på cirka 100 miljoner kr i Jönköping gjort satsningen möjlig.

– De senaste åren har vi gjort stora investeringar i mejeriet för att bli en strategiskt viktig anläggning inom Arla. Nu är vi ett av kooperativets största mejerier för mjölk med lång hållbarhet och har blivit godkända för export. I torsdags började vi för första gången producera svensk mjölk för tyska kunder, säger Martin Drobena, Arlas mejerichef i Jönköping. 

I oktober slutfördes projektet med att installera två nya steriltankar på mejeriet. Med de nya tankarna kan kapaciteten för mjölk i kategorin ESL, Extended Shelf Life/lång hållbarhet, öka med 50 procent till totalt 90 miljoner kilo. 
Syftet är att göra det möjligt att exportera ESL- och laktosfri mjölk till Tyskland, vilket mejeriet godkändes för redan i september.  

– Vi är framtidens mejeri. Varje dag tar vi hand om 500 000 kilo mjölk som kommer in från Arlagårdar i Småland. Av den näringsrika mjölken gör vi produkter som konsumeras lokalt, nationellt och nu även internationellt. Det är häftigt när man tänker på det, menar Martin Drobena.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil