Mindre plast i Kavlis såsförpackningar nu

Mindre plast i Kavlis såsförpackningar nu
Tio ton totalt, nio procent mindre per burk. Det handlar om Kavli och mindre plast. Foto: Pressbild Kavli
Kavli minskar sin plastanvändning i varumärket Eriks såser, som får nya plastburkar. De nya burkarna innehåll nio procent mindre plast.

Kavli minskar sin plastanvändning i varumärket Eriks såser, som får nya plastburkar. De nya burkarna innehåll nio procent mindre plast.

Eriks såser har fått nya plastburkar, meddelar Kavli som berättar att de nya burkarna dels är möjliga att återvinna och dels innehåller nio procent mindre mängd plast än de tidigare.
Det innebär totalt en besparing på årsbasis på tio ton plast för varumärket.

– Alla Eriks burkar görs av 100% återvinningsbar plast. Det är viktigt att skapa ett cirkulärt system, där förpackningarna efter användning åter blir en resurs. Vi hoppas såklart att så många som möjligt återvinner burken så att den kan få ett nytt liv, säger Annicka Hultin, varumärkeschef för Eriks såser, hos packnet.se.

Samtidigt påpekar man att svenskarna blir duktigare på att lämna förpackningar till återvinning.
Totalt ökade vi inlämningen med åtta procent under 2020 men när det gäller plast steg inlämningen med elva procent under samma tid.
Kavli är ett av de företag som är med i ”Plastinitiativet” som lanserades av DLF och där målet är att de plastförpackningar företagen bakom initiativet sätter på marknaden ska gå att materialåtervinna eller materialutnyttja senast år 2025.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil