Fjärdeplats för Jimmi i årets Bocuse d´Or

Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat Bocuse d'Or 2023 | Foto: Viktor Fremling
När världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d´Or 2023, avgjordes i Lyon i Frankrike kom Sveriges Jimmi Eriksson på en fjärdeplats.

Jimmi Eriksson utsågs till Sveriges representant i Bocuse d’Or för två år sedan. Sedan dess har han tillsammans med commis/assisterande kock Thilda Mårtensson, lagets coach Martin Brag samt Bocuse d’Or Swedens president Tommy Myllymäki, arbetat mot världsfinalen i Bocuse d’Or där 24 nationer tävlade.

Tävlingsrätterna var en trerättersmeny baserad på pumpa samt huvudnumret med råvarorna marulk, pilgrimsmussla och blåmusslor.
Sveriges fat, designat av Sara Gibrand, utmärkte sig ordentligt och prisades som tävlingens bästa fatpresentation.

Någon pallplats blev det inte för Sverige men nästan. Danmark tog guldet, Norge silvret och Ungern bronset innan Sverige som alltså blev fyra.
– Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte. Det har varit en lång resa som samtidigt har varit otroligt givande och utvecklande. Det här är en upplevelse som är få förunnat och jag har verkligen lärt mig hur hårt jag kan pusha mig själv när det gäller, sade Jimmi Eriksson direkt från Lyon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil