För dyrt äta nyttigt, menar många svenskar

Foto MostPhotos
Privatekonomin är ett hinder när svenskar vill äta och leva hälsosammare, enligt en ny undersökning som Herbalife nu presenterar.

Herbalifes har sju år i rad undersökt svenskars inställning till träning och hälsa. I den senaste undersökningen uppger 78 procent av de svarande att de önskar att de vore mer fysiskt aktiva.

Men många kämpar för att vända sin livsstil till det bättre och för hundratusentals är ekonomin det största hindret.

– Det är tråkigt att många upplever detta, och med tuffare ekonomiska tider är det förståeligt att gymmedlemskap inte prioriteras, säger Åsa Lindstrøm, triathlet och nordisk ambassadör för Herbalife Nutrition.

–Jag tror att vi måste påminna varandra om att du inte behöver dyr utrustning eller snygga gym för att komma i lite bättre form. För många av oss handlar det mer om små steg i vardagen – att ta en promenad i grannskapet, ta trapporna istället för hissen eller gå av en hållplats längre bort från dit du ska, fortsätter Åsa Lindstrøm.

Träning är dock inte det enda hindret. Hela 6 av 10 svarande uppger också att de tycker att hälsosam mat är för dyrt. Lundstrøm tror att särskilt unga människor tycker att detta är utmanande, som snabbt kan ta till färdigmat som en lösning.

–Det är en skrämmande utveckling att hälsosamma, bra råvaror ersätts med ultrabearbetade livsmedel, inte bara av tidsskäl utan också av ekonomiska skäl, säger Lundstrøm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil