Först ut att erbjuda pant på juicekartonger

Foto Pressbild
God Morgon® har inlett ett samarbete med Bower för att införa pant på sina juicekartonger. Syftet är att öka återvinningen av pappersförpackningar genom att erbjuda olika typer av belöningar när konsumenter registrerar pant.

Trots att Sverige är framstående när det gäller återvinning av aluminium, glas och metall, är återvinningen av pappersförpackningar fortfarande otillräcklig. Enligt Naturvårdsverkets senaste statistik uppfylldes endast två av nio återvinningsmål under 2022, och pappersförpackningar är ett av de material som inte nådde målen. God Morgon®, som säljer över 15 miljoner juicekartonger årligen i Sverige, har nu tagit ett initiativ för att förbättra detta genom sitt samarbete med Bower.

Pant via Bower-appen
Bower erbjuder ett pantsystem där konsumenter belönas för att återvinna sina förpackningar. För att använda systemet laddar konsumenterna ner Bower-appen från App Store eller Google Play, scannar streckkoden på förpackningen och lämnar den sedan vid en återvinningsstation eller miljörum. För varje pantad God Morgon®-kartong samlar konsumenterna poäng som kan omvandlas till kontanter, kuponger eller donationer till välgörande ändamål.

”Vi är glada över att inleda vårt samarbete med Bower, vilket för oss blir ytterligare ett viktigt steg till att bidra till en bättre morgondag. Genom att göra det enkelt för konsumenten, samtidigt som de erbjuds ersättning, hoppas vi att ännu fler vill panta sina förpackningar. En win-win för både miljön och plånboken,” säger Malin Kjelledal, Brand Activation Manager för God Morgon®.

Främjar en hållbar framtid
Samarbetet mellan God Morgon® och Bower, som startade i april 2024, syftar till att uppmuntra fler konsumenter att återvinna och därigenom bidra till att Sverige når sina återvinningsmål för pappersförpackningar. Detta initiativ är en del av God Morgon®s engagemang för hållbarhet och miljöansvar.

Genom att erbjuda pant på juicekartonger strävar God Morgon® efter att skapa en mer hållbar framtid, där återvinning blir en naturlig del av konsumenternas vardag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil