Första svenska jordgubbarna är här nu

Svenska jordgubbar ovanligt tidigt i år | Foto MostPhotos
De första svenska jordgubbarna för säsongen har skördats och den tidiga premiären noteras i skånska Sjöbo och till storleken 24x250 gram jordgubbar.

Även om det fortfarande är kyligt på många håll och kalla nätter kan vi alltså leverera i vart fall ett tecken på att vi går mot ljusare och varmare tider.
De första svenska jordgubbarna har skördats i skånska Sjöbo, vilket man förklarar med att många soltimmar under mars månad bidrog till en så tidig premiär.

Premiärbären är mer konkret odlade i växthus hos Sydgrönts odlare Eriksgården och sorten är Malling Cetenery, plantorna planterade i slutet av januari.
Den första leveransen uppgick till 24 tråg med 250 gram jordgubbar i varje och såldes för 30 kronor asken till Ica Sverige.

Leveransen gick till Ica Supermarket på Fäladstorget i Lund och till Ica Kvantum Toppen i Höllviken.
– Det finns ett stort intresse för svenska bär och det är extra roligt med en tidig premiär, säger Rickard Norbeck, inköpschef på Ica frukt & grönt, i ett pressmeddelande där man också meddelar att intäkterna från den aktuella försäljningen går till välgörande ändamål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil