Fortsatt budgetstöd till laddinfrastruktur

Foto MostPhotos
Regeringen vill fortsätta satsa på att stärka laddinfrastrukturen för tunga fordon – men kritikerna menar att det krävs ytterligare satsningar.

Inför budgetpropositionen 2024 föreslår de fyra partier som utgör högerregeringen och den större partnern Sverigedemokraterna att de befintliga satsningarna på laddinfrastruktur fortsätter.

”En omfattande och snabb elektrifiering av vägtransporterna krävs för att transportsektorn ska kunna nå i princip noll utsläpp av växthusgaser”, skriver högerregeringen i ett pressmeddelande.

I en debattartikel i Dagens industri utvecklar energi- och näringsminister Ebba Busch och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson resonemanget och skriver att man vill ”förstärka och förlänga de befintliga satsningarna på laddinfrastruktur inom utgiftsområde 21 för i huvudsak tunga fordon”.

I budgetpropositionen tillför man därför 450 miljoner för året 2025 och 620 miljoner för 2026 för detta ändamål.
I debattartikeln uppges att ”tillsammans med tidigare satsningar uppgår nu tillgängliga medel på detta anslag till drygt 2,5 miljarder för perioden 2024 till 2026”.

Förslaget välkomnas av Transportföretagen, men dess samhällspolitiska chef Tina Thorsell säger att den pågående elektrifieringen kräver ”ytterligare satsningar för att vi ska ha fler rena och tysta transporter i Sverige”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil