Går samman för att minska klimatpåverkan

Foto Volta Greentech
Tre svenska livsmedelsföretag går nu samman för att öka användningen av Volta Greentechs teknik för minskad klimatpåverkan från våra kor.

Metanutsläppen från nötboskap står för mer än fyra procent av globala växthusgaser, konstaterar Volta Greentech i ett pressmeddelande där man påpekar att om kor får ett litet tillskott av alger i fodret, så kan metanutsläppen minska med hela 80-90%. 

Detta enligt en pilotstudie genomförd på Gotland i somras. Nu investerar tre svenska livsmedelsföretag i att skala upp tekniken för att kunna tillgängliggöra den för fler snart.

Under sommaren lanserades det första metanreducerade nötköttet i 20 Coop-butiker i Stockholm och på Gotland i ett samarbete mellan Volta Greentech,  Coop, Protos och Ejmunds gård på Gotland.

Djurens foder berikades med algtillskott från Volta Greentechs algfabrik i Lysekil och tillsattes som endast 0,6% av tjurarnas dagliga foder. 
Resultatet blev att metanutsläppet under utfodringsperioden reducerades med mellan 80-90 procent. 

Nu har KF Stockholm, Axel Johnsons investeringsdel Novax och Protos gått ihop och investerar totalt 20 miljoner kr i Volta Greentech för att accelera arbetet med att nå aktuella klimatmål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil