Går samman för att minska klimatpåverkan

Foto Volta Greentech
Tre svenska livsmedelsföretag går nu samman för att öka användningen av Volta Greentechs teknik för minskad klimatpåverkan från våra kor.

Metanutsläppen från nötboskap står för mer än fyra procent av globala växthusgaser, konstaterar Volta Greentech i ett pressmeddelande där man påpekar att om kor får ett litet tillskott av alger i fodret, så kan metanutsläppen minska med hela 80-90%. 

Detta enligt en pilotstudie genomförd på Gotland i somras. Nu investerar tre svenska livsmedelsföretag i att skala upp tekniken för att kunna tillgängliggöra den för fler snart.

Under sommaren lanserades det första metanreducerade nötköttet i 20 Coop-butiker i Stockholm och på Gotland i ett samarbete mellan Volta Greentech,  Coop, Protos och Ejmunds gård på Gotland.

Djurens foder berikades med algtillskott från Volta Greentechs algfabrik i Lysekil och tillsattes som endast 0,6% av tjurarnas dagliga foder. 
Resultatet blev att metanutsläppet under utfodringsperioden reducerades med mellan 80-90 procent. 

Nu har KF Stockholm, Axel Johnsons investeringsdel Novax och Protos gått ihop och investerar totalt 20 miljoner kr i Volta Greentech för att accelera arbetet med att nå aktuella klimatmål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil