Många osäkra kring val av vegetarisk mat

Många osäkra kring val av vegetarisk mat
Osäkerheten kring vegetariskt gör att var femte svarande aldrig äter vegetariskt. Foto: Pressbild Readly
Ungefär var sjätte svarande i en ny undersökning säger att de aldrig äter vegetariskt. En orsak är bristande kunskaper kring vegetariskt och veganskt.

Ungefär var sjätte svarande i en ny undersökning säger att de aldrig äter vegetariskt. En orsak är bristande kunskaper kring vegetariskt och veganskt.

I en ny undersökning, där 1 024 svenskar svarat, säger 17 procent av de svarande att de aldrig äter vegetariskt eller veganskt och 13 procent av de svarande att de bara gör det några gånger per år.
Det innebär, sammanslaget, alltså att 30 procent av de svarande äter växtbaserat aldrig eller sällan.

Magasinappen Readly, med 5 000 magasin- och tidningstitlar på plattformen varav över 400 inom kategorin mat och dryck, har i samarbete med Yougov undersökt vegetariska och veganska matvanor.
I undersökningen uppger 74 procent av de svarande att de har koll på vad skillnaden är mellan vegetarisk och vegansk mat, medan 26 procent av de svarande alltså anser sig inte ha det.

Undersökningen visar att 9 procent av de svarande äter vegetariskt eller veganskt varje dag och 25 procent några gånger i veckan.
Dubbelt så många kvinnor i undersökningen, 12 procent, uppger att de äter vegetariskt eller veganskt varje dag, i jämförelse med männen på 6 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil