Gäreskog blir Axfoods nya etableringschef

Gäreskog blir Axfoods nya etableringschef
Thomas Gäreskog får ett nytt toppjobb inom Axfood när han blir etableringschef. Foto: Pressbild Axfood
Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, blir ny etableringschef för Axfood-koncernen från 3 maj.

Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, blir ny etableringschef för Axfood-koncernen från 3 maj.

Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, får ett nytt toppjobb inom Axfood-koncernen när han blir etableringschef.
Målet är att fortsätta Axfoods olika butikskoncept via nya etableringar över hela landet.

– Konkurrensen om bra lägen är hård, och bra och framgångsrika butiksetableringar är nyckeln till att man ska kunna bedriva framgångsrik och lönsam verksamhet under lång tid, säger Thomas Gäreskog.
– Jag ser verkligen fram mot att både strategiskt och operativt få bidra till Axfoods fortsatta tillväxt tillsammans med kollegor både på Axfoods centralt och i butikskedjorna.

Axfood har under de senaste åren haft en expansionstakt om cirka 5-10 nya butiker om året för Willys, Willys Hemma, Hemköp, Snabbgross och Eurocash.
Koncernen ser en stor potential i fortsatt tillväxt genom nya etableringar.

– Vi ser en fortsatt hög expansionstakt för våra olika butikskoncept, liksom för hur vi utvecklar koncepten. Med Thomas Gäreskogs kunnande och unika erfarenhet från den svenska dagligvarubranschen skapar vi de bästa förutsättningarna för att stärka vårt etableringsarbete och fortsätta bygga riktigt bra butiker, säger Carl Stenbeck som är strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood.

Under sju år (2012–2020) var Thomas Gäreskog vd för Hemköpkedjan, och han har sedan dess arbetat med olika affärsutvecklingsprojekt.
Bland annat har han jobbat med strategin och etableringen av det helt nya och medlemsbaserade butikskonceptet Snabbgross Club, som lanserades i november 2020.
 Innan dess har han också varit butikschef inom Ica. Han tillträder sin nya tjänst den 3 maj och efterträder nuvarande etableringschef Markus Åberg, som valt att lämna Axfood.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil