Gäreskog blir Axfoods nya etableringschef

Gäreskog blir Axfoods nya etableringschef
Thomas Gäreskog får ett nytt toppjobb inom Axfood när han blir etableringschef. Foto: Pressbild Axfood
Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, blir ny etableringschef för Axfood-koncernen från 3 maj.

Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, blir ny etableringschef för Axfood-koncernen från 3 maj.

Thomas Gäreskog, tidigare vd för Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, får ett nytt toppjobb inom Axfood-koncernen när han blir etableringschef.
Målet är att fortsätta Axfoods olika butikskoncept via nya etableringar över hela landet.

– Konkurrensen om bra lägen är hård, och bra och framgångsrika butiksetableringar är nyckeln till att man ska kunna bedriva framgångsrik och lönsam verksamhet under lång tid, säger Thomas Gäreskog.
– Jag ser verkligen fram mot att både strategiskt och operativt få bidra till Axfoods fortsatta tillväxt tillsammans med kollegor både på Axfoods centralt och i butikskedjorna.

Axfood har under de senaste åren haft en expansionstakt om cirka 5-10 nya butiker om året för Willys, Willys Hemma, Hemköp, Snabbgross och Eurocash.
Koncernen ser en stor potential i fortsatt tillväxt genom nya etableringar.

– Vi ser en fortsatt hög expansionstakt för våra olika butikskoncept, liksom för hur vi utvecklar koncepten. Med Thomas Gäreskogs kunnande och unika erfarenhet från den svenska dagligvarubranschen skapar vi de bästa förutsättningarna för att stärka vårt etableringsarbete och fortsätta bygga riktigt bra butiker, säger Carl Stenbeck som är strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood.

Under sju år (2012–2020) var Thomas Gäreskog vd för Hemköpkedjan, och han har sedan dess arbetat med olika affärsutvecklingsprojekt.
Bland annat har han jobbat med strategin och etableringen av det helt nya och medlemsbaserade butikskonceptet Snabbgross Club, som lanserades i november 2020.
 Innan dess har han också varit butikschef inom Ica. Han tillträder sin nya tjänst den 3 maj och efterträder nuvarande etableringschef Markus Åberg, som valt att lämna Axfood.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil