Gasbesvär: Svenskarnas Orosmoment

Foto MostPhotos
Två av tre svenskar lider av problem med gaser i magen, och nu har en ny undersökning avslöjat de situationer som oroar oss mest. Enligt undersökningen, genomförd av YouGov på uppdrag av varumärket Simex, påverkar gasbesvär svenskarnas matval.

Situationerna där svenskarna känner sig mest oroliga för att bli uppsvällda varierar, och det finns skillnader mellan kvinnor och män. Inför den kommande varmare säsongen väljer många att dricka kolsyrade drycker för att svalka sig. Tyvärr kan en vanlig konsekvens vara att man drabbas av uppsvälld mage. Undersökningen, beställd av Simex och utförd av YouGov, kartlade svenskarnas besvär och oro över gaser i magen. Resultatet visade att två av tre svenskar lider av gasbesvär, samtidigt som var tredje svensk tycker att problemen är svåra att prata om.

– Att vara uppblåst i magen är något som kan få vem som helst att känna sig obekväm. Vi ville genom denna undersökning visa hur vanligt det är att ha dessa besvär och att tänka på dem. Förhoppningsvis kan resultatet hjälpa till att minska tabun kring gaser i magen. Vi ser det även som vår uppgift att berätta om den enkla lösning som finns för den som upplever att oron och besvären tar över vardagen, säger Jonas Nobel, produktchef på Simex.

För var tredje svensk påverkar oron över att bli uppsvälld vad de väljer att äta. Undersökningen visade även att två av fem kvinnor och en tredjedel av männen undviker vissa livsmedel på grund av den upplevda risken att drabbas av gasbesvär. Undersökningen kartlade också vilka situationer som skapar mest oro hos svenskarna. Vid middagar med sällskap känner sig 34% oroliga, medan det är vid dejter som männen i högre grad oroar sig. Var femte man och nästan var tionde kvinna upplever denna ängslan. På arbetsplatsen är situationen omvänd, där funderar var tredje kvinna på om de kommer drabbas av gasproblem, medan var femte man uppger att de oroar sig. Dessutom känner drygt var femte svensk oro för ballongmage under biobesök, teaterföreställningar, fotbollsmatcher och andra evenemang där man behöver sitta still en längre stund.

Enligt undersökningen besväras 64% av svenskarna av gaser i magen, och 33% undviker olika livsmedel av oro för att drabbas av gasbesvär. När det gäller specifika situationer oroar sig svenskarna mest vid middagar med sällskap (34%), på arbetsplatsen (24%), under biobesök, fotbollsmatcher, teaterföreställningar och andra evenemang där man behöver sitta still (21%), samt vid dejter

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil