Glasflaskan inte så klimatsmart

Illustration från Systembolaget
Vinflaskan på glas är inte så klimatsmart som många tror, skriver Systembolaget som pekar på både papp och burk som bättre förpackningar för miljön.

67 000 flygresor till Italien, eller 4 500 varv runt jorden i en bensindriven bil. Det är den klimatpåverkan som alla engångsflaskor med stilla vin som säljs på Systembolaget per år motsvarar. 
Trots det tror var fjärde konsument att glasflaskan är den mest klimatsmarta förpackningen och fortsätter att välja den över andra miljövänligare alternativ. Det visar en ny undersökning av Kantar Public som gjorts på uppdrag av Systembolaget, skriver företaget i en pressrelease.Både pappförpackningar och burk är betydligt bättre än engångsflaskor i glas för klimatet.

─ Om alla 75-centilitersengångsflaskor, eller mindre, med stilla vin som säljs på Systembolaget byts ut mot pappförpackningar minskar co2-utsläppen med 33 500 ton per år, säger Sara Norell, direktör för sortiment, inköp och varuförsörjning hos Systembolaget.

Läs mer om Systembolagets klimatstrategi i nästa Butikstrender, nr 10/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil