Glassiga nyheter för våren

Foto Pressbild
Våren är äntligen här och med den kommer en rad härliga nyheter från den svenska premium glassproducenten Lejonet & Björnen. Idag lanserar de flera spännande smaker och introducerar även ett helt nytt produktsegment.

Glassmästare Anders Lejonbjörn har arbetat flitigt i sitt provkök för att skapa konsumenternas nya favoritsmaker. Efter en kombination av trendspaning och egna idéer har han tagit fram flera olika smakkombinationer som presenterades för företagets smakpanel. Efter noggrann bedömning har man valt ut två smaker som nu gör sin debut på marknaden.

”Vi är en superpremium aktör på den svenska glassmarknaden, och våra smaker ska alltid ha sitt ursprung i det, då det är en stor del av vår identitet. Det är också viktigt att det är smaker som vi tror på och som vi ser har potential att bli bland våra bästsäljare,” säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare på Lejonet & Björnen.

Årets nyheter inkluderar smakerna Vitchoklad & Hallon samt Kanderade Mandlar.

”Valet av råvaror är avgörande, och jag lägger stor vikt vid att hitta rätt leverantörer för oss. Den vita chokladen som utgör basen i glassen kommer från Malmö Chokladfabrik och kompletteras av en syrlig hallonsylt från den exklusiva svenska sylttillverkaren Torfolk. Denna glass är verkligen något alldeles extra,” fortsätter Anders entusiastiskt.

Kanderade mandlar är en krämig mandelglass med hela, ekologiska kanderade mandlar från Sicilien.

”Resultatet är inget annat än magiskt,” tillägger Anders.

Förutom de två nyheterna i det ordinarie sortimentet introducerar Lejonet & Björnen också ett nytt produktsegment: temasmaker.

”Här är vi kreativa på mindre skala och lanserar korta batcher så länge lagret räcker. Det ger oss möjlighet att testa nya smaker och vara snabba på trender. Det är också ett roligt inslag för våra egna glassbarer som erbjuder över 40 olika smaker och har en stor bas av återkommande kunder,” avslutar Anders.

Smakerna kommer att finnas tillgängliga på glassbarer, caféer och restauranger över hela landet under mars månad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil