Gnagarangrepp i livsmedelsbutik

Arkivbild MostPhotos
En livsmedelsbutik i Mellansverige har blivit drabbad av gnagare, och Miljö- och hälsonämnden avslöjar att avföring och förstörda lastpallar bland livsmedlen har ignorerats av butiken trots upprepade varningar.

En livsmedelsbutik i Stockholm står inför allvarliga påfrestningar när Miljö- och hälsoskyddsnämnden avslöjar gnagares framfart i dess lokaler. Avföring från gnagare och söndergnagda lastpallar fyllda med livsmedel upptäcktes redan i september 2023. Trots att butiken påstod sig arbeta med att lösa problemet efter nämndens kontroll i september, har inga synliga åtgärder vidtagits under de följande månaderna. Miljöförvaltningen kontaktade butiken i december för att påminna om bristen på åtgärder, men butiken svarade inte.

Risk för kontaminering av livsmedel och påföljder
Miljö- och hälsonämnden har nu beslutat att butiken måste vidta omedelbara åtgärder för att lösa skadedjursproblemet. Dessutom påläggs butiken ett löpande vite på 20 000 kronor varje månad som de inte agerar mot skadedjuren. Avsaknaden av åtgärder ökar risken för förorening av matvaror.

Funnit spillning och förstörelse från gnagare är en ohållbar situation för en livsmedelsbutik, särskilt när det ignoreras trots påpekanden från myndigheter. Skadedjursangrepp kan inte bara äventyra livsmedelssäkerheten utan även skada företagets rykte och kundförtroende.

Vite som påtryckningsmedel och åtgärder
Vitet på 20 000 kronor per månad är en påtryckningsåtgärd från Miljö- och hälsonämnden för att få butiken att omedelbart vidta nödvändiga åtgärder. Kontinuerliga inspektioner och uppföljningar kommer att krävas för att säkerställa att butiken lever upp till hygienstandarder och eliminerar risken för gnagares påverkan på livsmedlen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil