Positiva siffror när Svensk fågel möttes

Positiva siffror när Svensk fågel möttes
Jenny Andersson, omvald ordförande och kycklingbonde. Foto: Svensk Fågel
Både produktion och export av svensk kyckling har ökat under 2020, konstaterade Svensk fågel vid sin årsstämma med överlag positiva siffror.

Både produktion och export av svensk kyckling har ökat under 2020, konstaterade Svensk fågel vid sin årsstämma med överlag positiva siffror.

Svensk fågels årsstämma hölls i år digitalt, nya styrelseledamöter valdes in och verksamhetsåret 2020 gicks igenom.
Branschen har lyckats möta den ökade efterfrågan av svensk kyckling från konsumenter med en ökning av både produktion och export under 2020, konstaterade man.

– Fokus under året har varit de kvalitetsprogram som branschen driver, det vill säga Svensk Fågels övervaknings- och kontrollprogram inom ramen för djurhälsa, djurvälfärd och livsmedelssäkerhet, säger Maria Donis, vd för Svensk fågel.

Pandemin som bröt ut i början av förra året resulterade i att Svensk fågel säkerställde, i dialog med medlemsföretagen och myndigheterna, att driften på slakteri och övrig verksamhet fungerade, skriver organisationen.

Man konstaterar också att en kontinuerlig dialog har skett med myndigheterna och branschföreträdare för att upprätta sektorn som en samhällsviktig funktion.
Under slutet av år 2020 och början av 2021 låg fokus på de fågelinfluensautbrott som förekommit i landet.
Beredskap har byggts upp hos medlemmarna för kommande ström av flyttfåglar våren 2021, meddelar man.

Vid den konstituerande styrelsesammanträdet valdes sittande ordförande, Jenny Andersson, kycklingbonde från Småland till ordförande tills nästa föreningsstämma. Till vice ordförande valdes Mats Hedlund, vd för Kronfågel. – Det är glädjande att få vara en del av den svenska matfågelbranschen och arbeta med ett så kunnigt, engagerat kansli och alla personer i den värdekedja som gemensamt tar fram vår svenska kyckling, säger Jenny Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil