Positiva siffror när Svensk fågel möttes

Positiva siffror när Svensk fågel möttes
Jenny Andersson, omvald ordförande och kycklingbonde. Foto: Svensk Fågel
Både produktion och export av svensk kyckling har ökat under 2020, konstaterade Svensk fågel vid sin årsstämma med överlag positiva siffror.

Både produktion och export av svensk kyckling har ökat under 2020, konstaterade Svensk fågel vid sin årsstämma med överlag positiva siffror.

Svensk fågels årsstämma hölls i år digitalt, nya styrelseledamöter valdes in och verksamhetsåret 2020 gicks igenom.
Branschen har lyckats möta den ökade efterfrågan av svensk kyckling från konsumenter med en ökning av både produktion och export under 2020, konstaterade man.

– Fokus under året har varit de kvalitetsprogram som branschen driver, det vill säga Svensk Fågels övervaknings- och kontrollprogram inom ramen för djurhälsa, djurvälfärd och livsmedelssäkerhet, säger Maria Donis, vd för Svensk fågel.

Pandemin som bröt ut i början av förra året resulterade i att Svensk fågel säkerställde, i dialog med medlemsföretagen och myndigheterna, att driften på slakteri och övrig verksamhet fungerade, skriver organisationen.

Man konstaterar också att en kontinuerlig dialog har skett med myndigheterna och branschföreträdare för att upprätta sektorn som en samhällsviktig funktion.
Under slutet av år 2020 och början av 2021 låg fokus på de fågelinfluensautbrott som förekommit i landet.
Beredskap har byggts upp hos medlemmarna för kommande ström av flyttfåglar våren 2021, meddelar man.

Vid den konstituerande styrelsesammanträdet valdes sittande ordförande, Jenny Andersson, kycklingbonde från Småland till ordförande tills nästa föreningsstämma. Till vice ordförande valdes Mats Hedlund, vd för Kronfågel. – Det är glädjande att få vara en del av den svenska matfågelbranschen och arbeta med ett så kunnigt, engagerat kansli och alla personer i den värdekedja som gemensamt tar fram vår svenska kyckling, säger Jenny Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil