Gordon lanserar ny förpackningslösning

Foto Gordons
Kartonger och pappkassar försvinner med Gordons nya förpackningslösning för cirkulära hemleveranser, skriver företaget som gjort en patentansökan.

Last mile-företaget Gordon har registrerat en patentansökan för en helt ny lösning för att göra hemleveranser mer cirkulära. 
Det handlar om att mat levereras till beställarens dörr i återanvändbara väskor som hämtas upp vid nästa leverans. 

– Gordon har i dag 600 000 leveranser varje månad. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra en rejäl insats för att minska användningen av pappkassar och pappkartonger, säger Ali Ghoce, vd för och grundare av Gordon. 

– Våra kunder är företag inom dagligvaruhandeln, matkasseföretag och livsmedelsproducenter. Vi vill att det ska vara enkelt för dem att minska på mängden pappkartonger och papperskassar som bara används en gång vid hemleveranser, fortsätter Ali Ghoce. 
– Vi vill även göra det enklare för personer som handlar mat på nätet att göra klimatvänliga val och slippa hanteringen av pappkartonger och papperskassar som tar plats och som ska lämnas till återvinning, säger Ali Ghoce. 

Gordon Circular innebär att Gordons kunder packar de beställda matvarorna i återanvändbara väskor, kallade Gordonväskor. 
Gordon levererar väskorna med mat hem till beställarna och tar med sig väskorna från tidigare leveranser tillbaka. 

Kassarna rengörs sedan innan det är dags att fylla dem med mat igen. Under transporten står kassarna i stapelbara återanvändbara boxar. 
Detta gör att behovet av ytteremballage som inte kan återanvändas försvinner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil