Gordon lanserar ny förpackningslösning

Foto Gordons
Kartonger och pappkassar försvinner med Gordons nya förpackningslösning för cirkulära hemleveranser, skriver företaget som gjort en patentansökan.

Last mile-företaget Gordon har registrerat en patentansökan för en helt ny lösning för att göra hemleveranser mer cirkulära. 
Det handlar om att mat levereras till beställarens dörr i återanvändbara väskor som hämtas upp vid nästa leverans. 

– Gordon har i dag 600 000 leveranser varje månad. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra en rejäl insats för att minska användningen av pappkassar och pappkartonger, säger Ali Ghoce, vd för och grundare av Gordon. 

– Våra kunder är företag inom dagligvaruhandeln, matkasseföretag och livsmedelsproducenter. Vi vill att det ska vara enkelt för dem att minska på mängden pappkartonger och papperskassar som bara används en gång vid hemleveranser, fortsätter Ali Ghoce. 
– Vi vill även göra det enklare för personer som handlar mat på nätet att göra klimatvänliga val och slippa hanteringen av pappkartonger och papperskassar som tar plats och som ska lämnas till återvinning, säger Ali Ghoce. 

Gordon Circular innebär att Gordons kunder packar de beställda matvarorna i återanvändbara väskor, kallade Gordonväskor. 
Gordon levererar väskorna med mat hem till beställarna och tar med sig väskorna från tidigare leveranser tillbaka. 

Kassarna rengörs sedan innan det är dags att fylla dem med mat igen. Under transporten står kassarna i stapelbara återanvändbara boxar. 
Detta gör att behovet av ytteremballage som inte kan återanvändas försvinner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil