Göteborg säger ja till gårdsförsäljning

Foto | MostPhotos
Göteborg säger genom miljöförvaltningen i princip ja till förslaget om gårdsförsäljning men väljer att ge satsningen ett annat namn i sitt remissvar.

Göteborg säger, genom miljöförvaltningen, i princip ja till det aktuella förslaget om gårdsförsäljning som man dock hellre vill kalla detaljhandelsförsäljning för vissa tillverkare.

Därmed får ja till gårdsförsäljning ytterligare en anhängare bland de 25 svar som så här långt kommit in i remissrundan.
Miljöförvaltningens ja är villkoret att det är ett ja ”…givet att regeringen kommer fram till att gårdsförsäljning inte riskerar detaljhandelsmonopolet och därmed lämnar ett sådant förslag till riksdagen.”, som miljöförvaltningen formulerar det.”Den föreslagna försäljningen bör inte benämnas gårdsförsäljning, utan något som faktiskt motsvarar vad som föreslås, till exempel ’detaljhandelsförsäljning för vissa tillverkare’”, skriver miljöförvaltningen.

Man påpekar också de problem som kan uppstå om en producent som har tillstånd till gårdsförsäljning även ska få erbjuda provsmakning av alkoholdrycker utifrån samma tillstånd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil