Gratis mensskydd på alla Preems stationer

Liza Eriksson Redlocker, Helena Hammarström Preem och Petra Runvik Redlocker | Foro Pressbild
Preem har inlett ett samarbete med entreprenörsföretaget Redlocker om att utrusta samtliga stationsbutiker med automater för gratis mensskydd.

Preems samarbetspartner Redlocker utvecklar automater för fria mensskydd till verksamheter, där ett digitalt lås styr att endast en tampong eller binda kan tas ut åt gången. 
Automaterna kommer nu – under första kvartalet 2023 – att monteras på kundtoaletterna i på Preems stationsbutiker, från Trelleborg i söder till Umeå i norr.

 – Gratis mensskydd är ett viktigt led i att göra våra stationsbutiker tillgängliga för fler. Vi renoverar nu samtliga toaletter – och genom att dessutom utrusta dem med fria mensskydd hoppas vi möjliggöra en bättre resa för våra kunder som färdas längs Sveriges vägar, säger Preems Helena Hammarström.

Redlocker grundades 2018 som ett UF-företag av unga entreprenörerna Clara Lidman och Liza Eriksson, med visionen att alla kvinnor skall ha tillgång till kostnadsfria mensskydd.
 
Redlocker, som blev känt genom sin medverkan i SVT:s Draknästet, har sedan tidigare samarbeten med bland annat gym, skolor och muséer – men detta är första gången en rikstäckande aktör som Preem väljer att ta in deras mensskyddsautomater.

– Att kunna erbjuda mensskydd till kvinnor i den breda allmänheten är ett genombrott både för oss som entreprenörer och för alla kvinnors självklara rätt till mensskydd. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få samarbeta med Preem kring en fråga som vi och många andra brinner för, säger Liza Eriksson, grundare och vd på Redlocker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil