Grisföretagare retar upp med reklam

Så ser budskapet ut när det sprids på Facebook. Illustration: Sveriges grisföretagare
Sveriges grisföretagare påstår att griskött kan hjälpa till i omställningen till växtbaserat. Nu har reklamen anmälts till Konsumentverket.

Det är i ett sponsrat inlägg på Facebook som Sveriges grisföretagare påstår att griskött kan hjälp till i omställningen till mer växtbaserat.
”Svenskt griskött är ett av våra mest näringsrika livsmedel och ett perfekt komplement för dig som vill säkerställa att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen om du vill ställa om till en mer växtbaserad kost”, skriver man. 

I videon som hör till texten är budskapet att ”Svenskt griskött gör det lättare att äta mer vegetariskt” Vilseledande enligt en privatperson som anmält reklamen till Konsumentverket. I anmälan skriver personen att reklamen är ”helt absurd och desinformation”.

Organisationen Djurens rätt anser också att reklamen är vilseledande.
– Det är ett märkligt och vilseledande påstående från Sveriges Grisföretagare. Det enklaste för den som vill ställa om till en mer växtbaserad kost, det är att välja just växtbaserat. Kött från grisar som fötts upp i djurfabriker är snudd på sinnebilden av motsatsen till växtbaserade livsmedel, säger Linn Åkesson, kommunikationschef på Djurens rätt till Resumé.

– Vi menar inte att man ska äta bara griskött, utan som vi ser det så är griskött en del av en hälsosam kost. I Sverige äter vi mycket vegetariska produkter, och griskött är ett bra komplement för att få i sig alla näringsämnen, säger Mattias Espert, ordförande för Sveriges grisföretagare, i en kommentar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil