Handbolls-VM satsar ihop med Fairtrade

Foto Pressbild
Handbolls-VM 2023 inleder ett samarbete med organisationen Fairtrade och serverar Fairtrade-märkt kaffe på alla fem arenor under mästerskapet.

Handbolls-VM 2023 inleder ett samarbete med organisationen Fairtrade och serverar Fairtrade-märkt kaffe på alla fem arenor under mästerskapet. Därmed tar Handbolls-VM begreppet Fair Play utanför planen.
Samarbetet är en del av Handbolls-VM:s hållbarhetsarbete – där arenorna i värdstäderna Göteborg, Malmö, Kristianstad, Jönköping och Stockholm erbjuder Fairtrade-märkt kaffe.

– Schyssta villkor och Fair Play utanför planen är minst lika viktigt som på planen. Därför känns det bra att kunna erbjuda Fairtrade-märkt kaffe på alla arenor under VM – en del av certifieringen Hållbart evenemang och förhoppningsvis början på ett tätare samarbete med organisationen Fairtrade, säger Krister Bergström, VD för Handbolls-VM 2023 AB.

Henrietta Eurenius är ansvarig för strategiska samarbeten på Fairtrade som arbetar för bättre villkor för odlarna. Hon gläds över handbollens intresse att driva hållbarhetsfrågorna inom ramen för ett internationellt evenemang.

– Handbollen visar vägen för idrotten i hållbarhetsarbetet. Förhoppningsvis kan det leda till fler samarbeten för Fairtrade med andra idrottsförbund och deras nationella och internationella evenemang.

Målet är att samarbetet ska växa till VM damer i december 2023 – där Sverige är samarrangör med Danmark och Norge – och senare även EM 2026 herrar.
– Idrotten har en viktig funktion att fylla för att vi ska uppnå en mer hållbar värld att lämna över till kommande generationer där odlarna får skäligt betalt för sitt arbete och kan leva på det, säger Henrietta Eurenius.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil