– Stort grattis Elisabeth, och grattis till LO som får en så kompetent och klok kanslichef. Tack för dina fantastiska insatser och ditt engagemang för Handels medlemmar. Vi kommer att sakna dig hos oss, kommenterar Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Elisabeth Brandt Ygeman började på Handels den 1 april 2015, som förbundssekreterare. Hon har suttit i Handels ledning sedan kongressen 2016. 
Inledningsvis var hon andre vice ordförande, men blev förste vice ordförande när dåvarande ordförande Susanna Gideonsson lämnade uppdraget för att bli ordförande för LO.

– Det känns vemodigt att sluta på ett så fint och starkt förbund som Handels, med så många engagerade medlemmar. Det har varit en fantastisk tid här, säger Elisabeth Brandt Ygeman.
– Nu ser jag fram emot att ta mig an uppgiften som kanslichef på LO. Känner mig väldigt laddad att tillsammans med förbunden, LO-distrikten och all kompetent personal verkställa och utveckla det vi behöver göra för att vara världens starkaste fackliga rörelse.

Martin Nyberg, idag andre vice ordförande på Handels, tar över som förste vice ordförande i och med att Elisabeth Brandt Ygeman lämnar det uppdraget. Vem som blir ny andre vice ordförande på Handels är inte klart än.

På onsdag, den 23 juni, kommer Handels förbundsstyrelse att bestämma datum för ett extra förbundsråd i höst.
Vid det mötet kommer valberedningen föreslag på andre vice ordförande att behandlas.