Handels förste vice ordförande till LO

Elisabeth Brandt Ygeman | Foto Arkivbild, Pressbild Handels
Elisabeth Brandt Ygeman, förste vice ordförande för fackförbundet Handels, blir ny kanslichef på LO. Hon börjar sitt nya jobb den 3 oktober i höst.

– Stort grattis Elisabeth, och grattis till LO som får en så kompetent och klok kanslichef. Tack för dina fantastiska insatser och ditt engagemang för Handels medlemmar. Vi kommer att sakna dig hos oss, kommenterar Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Elisabeth Brandt Ygeman började på Handels den 1 april 2015, som förbundssekreterare. Hon har suttit i Handels ledning sedan kongressen 2016. 
Inledningsvis var hon andre vice ordförande, men blev förste vice ordförande när dåvarande ordförande Susanna Gideonsson lämnade uppdraget för att bli ordförande för LO.

– Det känns vemodigt att sluta på ett så fint och starkt förbund som Handels, med så många engagerade medlemmar. Det har varit en fantastisk tid här, säger Elisabeth Brandt Ygeman.
– Nu ser jag fram emot att ta mig an uppgiften som kanslichef på LO. Känner mig väldigt laddad att tillsammans med förbunden, LO-distrikten och all kompetent personal verkställa och utveckla det vi behöver göra för att vara världens starkaste fackliga rörelse.

Martin Nyberg, idag andre vice ordförande på Handels, tar över som förste vice ordförande i och med att Elisabeth Brandt Ygeman lämnar det uppdraget. Vem som blir ny andre vice ordförande på Handels är inte klart än.

På onsdag, den 23 juni, kommer Handels förbundsstyrelse att bestämma datum för ett extra förbundsråd i höst.
Vid det mötet kommer valberedningen föreslag på andre vice ordförande att behandlas.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil