Har tagit hand om 43 ton frukt hittills

Foto Pressbild
Greenfood och juiceföretaget Rscued har hittills tagit hand om 43 ton frukt som istället för att kasseras har blivit till cirka 30 000 liter äppeljuice.

Greenfood och frukträddarna Rscued fortsätter sitt samarbete. Under 2022 har hittills 43 ton äppelkärnhus räddats och förvandlats till ungefär 30 000 liter äppeljuice. 
Ett samarbete som motverkar matsvinnet genom att förvandla fruktrester som tidigare slängts till juicer och smoothies, konstaterar företagen i en pressrelease.Sedan 2019 har livsmedelskoncernen Greenfoods dotterbolag Salico och frukträddarna Rscued samarbetat för att minska matsvinnet. 
Det sker genom att göra juice av frukt som annars skulle slängas; äppelkärnhus förvandlas med hjälp av Rscued till juicer och smoothies som sedan säljs i butik.

– För att nå våra mål och minska matsvinnet med 45 procent till 2030 behövs cirkulär livsmedelsanvändning och branschsamarbeten. Det är två av våra viktigaste åtgärder för minskat matsvinn. Vi identifierar livsmedel som riskeras att slängas och använder dem på annat sätt, i vår egen produktion eller i samarbete med andra som till exempel Rscued, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef på Greenfood.

– Juicetillverkning är inte det enda samarbetet mellan Greenfood och Rscued. Vi bryter också ner oätliga matavfall och förvandlar det till en näringsrik blomjord som Rsqued säljer. Av 1 000 kg oätligt matavfall skapar vi 100 kg näringsrik kompost i ett fantastiskt nytt kretslopp, tillägger Lisa Isakson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil