Har tagit hand om 43 ton frukt hittills

Foto Pressbild
Greenfood och juiceföretaget Rscued har hittills tagit hand om 43 ton frukt som istället för att kasseras har blivit till cirka 30 000 liter äppeljuice.

Greenfood och frukträddarna Rscued fortsätter sitt samarbete. Under 2022 har hittills 43 ton äppelkärnhus räddats och förvandlats till ungefär 30 000 liter äppeljuice. 
Ett samarbete som motverkar matsvinnet genom att förvandla fruktrester som tidigare slängts till juicer och smoothies, konstaterar företagen i en pressrelease.Sedan 2019 har livsmedelskoncernen Greenfoods dotterbolag Salico och frukträddarna Rscued samarbetat för att minska matsvinnet. 
Det sker genom att göra juice av frukt som annars skulle slängas; äppelkärnhus förvandlas med hjälp av Rscued till juicer och smoothies som sedan säljs i butik.

– För att nå våra mål och minska matsvinnet med 45 procent till 2030 behövs cirkulär livsmedelsanvändning och branschsamarbeten. Det är två av våra viktigaste åtgärder för minskat matsvinn. Vi identifierar livsmedel som riskeras att slängas och använder dem på annat sätt, i vår egen produktion eller i samarbete med andra som till exempel Rscued, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef på Greenfood.

– Juicetillverkning är inte det enda samarbetet mellan Greenfood och Rscued. Vi bryter också ner oätliga matavfall och förvandlar det till en näringsrik blomjord som Rsqued säljer. Av 1 000 kg oätligt matavfall skapar vi 100 kg näringsrik kompost i ett fantastiskt nytt kretslopp, tillägger Lisa Isakson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil