Hemköp satsar på bättre klimatkött

Foto Pressbild
Hemköp satsar på kött med minskad klimatpåverkan. Det gör man genom två olika nyheter inom köttkategorin – Lome och Nöt & Grönt.

Som ett led i att bidra till minskade klimatutsläpp inom dagligvaruhandeln lanserar Hemköp nu ett par nyheter i sitt sortiment inom kategorin kött – Lome och Nöt & Grönt.
Lome är ett kött från tjurar som förses med en mindre dos av ett algpulver i sitt foder vilket leder till reducering av djurens metanutsläpp.

Garants ”Nöt & Grönt” är en färs som till hälften består av nötkött och till hälften grönsaker och som näst intill halverar klimatavtrycket jämfört med vanlig nötfärs.

Från 9 juni säljer Hemköp Lome, ett kött från svenska tjurar som tack vare att de förses med en daglig dos algpulver i sitt foder reducerar metanutsläppet med 70–90 procent per dag jämfört med tjurar och kor som inte äter pulvret.

Lomeköttet kommer att lanseras i utvalda Hemköpbutiker under begränsad tid. Lanseringen är en del i ett pilotsamarbete som Hemköp inleder med Volta Greentech, företaget som står bakom framtagandet av algpulvret som tjurarna äter.

I Hemköps butikshyllor finns nu också nyheten från Garant ”Nöt & Grönt”, en helt ny färs som jämfört med en vanlig nötfärs halverar klimatavtrycket då den består till hälften av nötkött och till hälften grönsaker.

– Vår ambition är att ligga i framkant gällande hållbarhet och med de här lanseringarna gör vi det helt enkelt enklare för våra kunder att äta mer hållbart. Nöt & Grönt-färsen är både hållbar, hälsosam och enkel att tillaga och med Lomeköttet kan du lägga en ryggbiff eller entrecote med lägre klimatpåverkan på grillen, säger Shoan Etemadi, försäljningschef Hemköpskedjan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil