Strongpoint ser hur gammal du är

Strongpoint lanserar automatisk åldersverifiering för butik.
Retail technology-företaget lägger nu en tjänst för automatisk åldersverifiering till flera av sina produkter.
Först ut i lanseringen är Estland.

Tjänsten som bygger på ansiktsscanning har utvecklats av det brittiska företaget, tillika digitala identitetsplattformen, Yoti och möjliggör självutcheckning för åldersreglerade produkter, till exempel tobaksvaror.
Nu lanserar Strongpoint tjänsten med start i Estland.

Tjänsten är en vidareutveckling för Strongpoints självutcheckningskassor.
Med en ansiktsscanning görs en automatiserad åldersbestämning av kunden.

– Därigenom kan ett steg i processen att handla åldersreglerade produkter tas bort och självutcheckning möjliggörs, hävdar företaget.

Den här tjänsten presenterades för första gången vid årets branschmässa Eurocis och först ut att använda den är estniska kedjan Keila Tarbijate.

– Det här är en tjänst som både erbjuder förenkling och snabbhet för konsument och ökar effektivitet och produktivitet för handlaren. Tjänsten finns inte i Sverige än, men borde vara högintressant för handeln även här i takt med att självutcheckning och hämtning via skåp växer, anser Sven Calissendorff hos Strongpoint i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil