Höjdpunkterna när GastroNord drar igång

GastroNord öppnar sina dörrar igen! | Foto Pressbild, Stockholmsmässan
Nu är det dags. 5-7 april, tisdag-torsdag denna vecka, genomförs Gastro Nord på Stockholmsmässan med mängder av höjdpunkter och tävlingar.

På mässan GastroNord samlas hotell-, restaurang- och cateringbranschen under tre dagar, med drygt 200 utställare på plats. 
Några av höjdpunkterna är de tre prestigefulla tävlingarna, ett aktuellt och spännande scenprogram med föredrag och panelsamtal. 

GastroNord har i år fem fokusområden – att minska matsvinnet, teknikutveckling, framtidens mat och dryck, energifrågor och innovationer. 
Årets scen gästas av en lång rad kunniga experter inom fokusområdena. 

Några av de som medverkar är professor Karin Wendin som förklarar framtidens mat, Jens Dolk, vinkännare och matsvinnsengagerad som berättar om arbetet med att minska matsvinnet, Andreas Wilhelmsson pratar om inomhusodling i en tid av klimatförändringar och Fredrik Gröndahl, KTH och Anders Kiessling, SLU lyfter fram ”Blå mat”, det vill säga mat som hämtas ur havet. 

I Glass-SM utses Sveriges bästa glass i fyra kategorier. Tävlingen arrangeras av Tony Olsson till vardags konditormästare på Thelins konditori i Stockholm och Stockholmsmässan. 
De tävlande i 2022 års Glass-SM bedöms i de fyra kategorierna: Glassmästarens val, Hasselnötsglass, Jordgubbssorbet och Arla pro grekisk yoghurt. Årets Vinordic Wine Challenge slår rekord med nästan 1 100 viner vilka tävlar i tolv klasser. Juryn utser varje år Sveriges mest prisvärda viner. Vinerna tävlar i olika tävlingskategorier och prisklasser. 
I varje prisklass utses en vinnare som får utmärkelsen ”Gold Trophy”. Även en ”Silver Trophy” och en ”Bronze Trophy” delas ut.

Gastronomi Sverige står värd för GS Commis Award som är en kocktävling för unga kvinnliga kockar. I korthet går tävlingen ut på att laga en måltid av en råvara som meddelas två veckor innan. 
Tävlingen riktar sig till unga kvinnliga kockar med syfte att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. Tillagningen sker i tävlingsområdet på mässan den 7 april kl 10.00–13.00. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil