Ica-gruppen och nya ägaren tecknar nytt

Ica-gruppen och Murgröna, som äger Ica-gruppen till 100 procent, tecknat ny kreditfacilitet | Foto MostPhotos
Ica-gruppen har tillsammans med Murgröna, som nu äger Ica-gruppen till 100 procent, tecknat en ny kreditfacilitet på sammanlagt 22,5 miljarder kr.

Ica-gruppen och Murgröna, som äger Ica-gruppen till 100 procent, tecknat ny kreditfacilitet på sammanlagt 22,5 miljarder kr som låntagare och garantigivare.
Faciliteten är första steget i refinansieringen av den bryggfinansiering på 39,5 miljarder kr som togs upp av Murgröna i samband med det offentliga uppköpserbjudandet på Ica-gruppen, som lämnades den 10 november 2021. 

Faciliteten omfattar 2 lån för Murgröna på vardera 8,75 miljarder kr med löptider på tre respektive fyra år samt en revolverande kreditfacilitet på 5 Mdkr för ICA Gruppen och Murgröna med löptid på fyra år.

Som kommunicerades i samband med att Ica-gruppen publicerade delårsrapporten för första kvartalet 2022, är avsikten att Murgröna ska fusioneras in i Ica-gruppen. 
Detta planeras ske under fjärde kvartalet 2022.
Under perioden fram till dess att fusionen har genomförts kan även Ica-gruppen komma att garantera den resterande delen av bryggfinansieringen i Murgröna.Den nya kreditfaciliteten har arrangerats av Handelsbanken Capital Markets och Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) i egenskap av coordinators och bookrunners och tillhandahålls av ICA-gruppens relationsbanker Handelsbanken, SEB, Danske bank, DNB, Sweden branch och Swedbank.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil