Inställda ölleveranser kan stänga barerna

Nu hotas därför 600 barer längs Costa del Sol av stängning | FOTO: PHIL BIRD
Barerna på Costa del Sol hotas av stängning. Spanska solkusten har fått ett nytt problem. Nu handlar det om strejker som ställer in ölleveranserna.

När pandemin inte längre hindrar folk från att åka på solsemester till Spanien har det dykt upp ett nytt problem som gör att semestern kan bli torrare än avsett, skriver Beernews.
Det är nämligen spanska lastbilschaufförer som strejkar i protest mot höga bränslepriser och då blockerar vägar och hamnar.

I vissa regioner strejkar nära 60 procent av chaufförerna och den spanska regeringens försök att gå chaufförerna till mötes med en skattesänkning på drivmedel på drygt två kronor har ännu inte hjälpt.

Nu hotas därför 600 barer längs Costa del Sol av stängning när de dels drabbas av strejken, dels av ökade kostnader för el.
Dessutom – som salt i såren – säger Heineken att man stoppar sin distribution i Spanien tills strejkerna upphör och varnar för att även ölproduktionen i Spanien hotas av att man inte får leveranser av råvaror.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil