Irländskt kött tog internationell storslam

Arkivbild MostPhotos
Det blev storslam för irländskt kött vid World Steak Challenge 2023, där Irland vid finalen i London tog hem hela 67 medaljer.

När finalen i den årliga tävlingen World Steak Challenge avgjordes i London 13 november, kammade Irland hem hela 67 medaljer, vilket är mer än någonsin tidigare.

Irland belönas därmed, precis som förra året, med fler medaljer än något annat land.

World Steak Challenge har sedan 2015 testat nötkött från hela världen och belönat det bästa köttet med medaljer i valörerna guld, silver och brons.

Irland var outstanding i denna tävling.
– Det är ett imponerande antal medaljer och verkligen ett bevis på den utmärkta kvalité irländskt nötkött håller. Det är ett fantastiskt arbete som våra producenter och kunder lägger ner för att sätta Irland på kartan, säger Linda Madigan hos Bia/Irish Food Board.

I tävlingen bedöms nötkött av fyra olika slag: filé, entrecôte, ryggbiff och wagyukött, utifrån kriterier i både rått och tillagat tillstånd. Därutöver värderas köttets smak, textur, mörhet och marmorering.

Juryn består av totalt 17 lag med fyra jurymedlemmar i vardera, med branschexperter som kockar, slaktare och erkända matkritiker.

Samtliga 67 irländska vinnare är gräsuppfödda nötköttsprodukter.

Bland övriga medaljörer kan även nämnas svenska MFC Carni, som tog silver och brons i Wagyu-kategorin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil