Kaffeprojekt mot svinn firar ettårsjubileum

Löfbergs och Circle K:s projekt har nu pågått ett år. | Foto: Pressbild Löfbergs
För ett år sedan inleddes hållbarhetssatsningen Räddat kaffe, ett samarbete mellan Circle K och Löfbergs i syfte att minimera svinn av kaffebönor.

Under året har fyra omgångar Räddat kaffe släppts, vilket innebär att 26 ton kaffe som riskerat bli svinn i stället druckits upp.

En rostning som inte gick exakt som planerat är ett exempel på när fullgoda kaffebönor inte kan säljas som det var tänkt. 
Eftersom 80–90 % av kaffets klimatpåverkan sker i odlarland betyder det att kaffe som inte dricks upp är ett onödigt slöseri med jordens resurser. 

Därför skapade Löfbergs och Circle K Räddat kaffe, som under året som gått resulterat i att 26 ton räddade kaffebönor kunnat säljas på Circle Ks stationer runt om i landet. Det har bland annat säkerställt en besparing på 120 ton koldioxid, förklarar kafferosteriet i en pressrelease.

– När den här idén föddes så sa magkänslan att det inte fanns något att tveka på, och kundresponsen har verkligen visat att det var helt rätt beslut att satsa på Räddat kaffe. Nu går kaffet från att vara ett testprojekt till att bli en fast del i vårt sortiment och det är jag väldigt glad över, säger Martin Stenberg hos Circle K.

– Superkul att det räddade kaffet blivit så uppskattat, och jag tycker själv att vi lyckats skapa riktigt spännande smaker med räddade kaffebönor. När bönor som riskerat bli svinn används som råmaterial till nya produkter får det plötsligt ett värde, en viktig drivkraft i en cirkulär ekonomi, säger Martin Löfberg hos Löfbergs.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil