Kartongfria fryspåsar hos Coop

Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige | Fotograf Magnus Sandberg
I ett hållbart initiativ på nordisk nivå har Coop beslutat att ta bort kartongen runt sina förvaringspåsar i plast, vilket innebär en betydande minskning av plastanvändningen och positiva effekter för miljön.

De nya fryspåsarna från Coop, som nu kommer i volymstorlekarna 1, 2, 3, 6 och 8 liter, introduceras utan den tidigare kartongförpackningen. Istället kommer påsarna att ha en yttre påse runt sig för att underlätta för konsumenten att hålla isär påsarna i sin förvaringslåda. Varje påse är tydligt märkt med sin storlek för enkel identifiering, även om den yttre förpackningen tas bort.

Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige, förklarar att detta beslut markerar en betydande förändring inom matemballage. Genom att eliminera kartongen minskar Coop transporten av luft, vilket leder till en ökad fyllnadsgrad på pallar och minskade antal transporter. Dessutom minskar användningen av kartong med imponerande 52 ton per år, endast på den svenska marknaden.

Den nya 8-litersvarianten av fryspåsarna finns redan tillgänglig i butikerna, medan övriga storlekar kommer att rullas ut under andra halvåret av 2024. Dessa påsar är resultatet av ett samarbete mellan Coop Sverige, Norge, Finland och Danmarks gemensamma inköpsbolag, Coop Trading.

De nya förpackningarna | Foto Pressbild

Coops nya fryspåsar är utformade för att vara mångsidiga och kan användas för både förvaring och frysning vid temperaturer från -35 grader till 100 grader. De tål uppvärmning till 70 grader under högst två timmar och uppvärmning från 70 grader till 100 grader under högst 15 minuter, vilket gör dem praktiska och användbara för en rad olika ändamål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil