Kedjan centraliserar slut med franchise

Arken Zoo centraliseras | Foto MostPhotos
Arken Zoo ska centralisera driften av sina 100 butiker. Nu har kedjan bestämt att man vill köpa samtliga franchisetagares butiker.

Arken Zoo har idag 100 butiker och e-handel i Sverige. 2014 fanns enbart franchisedrivna butiker samlade under namnet men idag ägs de flesta av kedjan själv.
Nu skriver Arken Zoo i ett pressmeddelande att man vill att alla butiker ska vara ägda av kedjan och att man vill köpa upp de franchisedrivna butiker som återstår.– Vi är djupt imponerade över det arbete som har gjorts av våra franchisetagare och vill bygga vidare på det med kunden i fokus. Det här steget tar vi för att infria kundlöftet på ett entydigt sätt, säger landschefen Daniel Pettersson när man ska hitta en förklaring till steget. 
– Samma kundupplevelse var än i landet man än besöker oss eller om man handlar på Arkenzoo.se är vårt mål.

Arken Zoo ingår idag i Musti group som har butiker i Finland och Norge och ser utökade möjligheter i den centralstyrning som enbart kedjeägda butiker ger.
– Den framtida driften av de befintliga franchisebutikerna som en del av vårt butiksnät kommer också att möjliggöra utveckling av butikens personal, urval och system i linje med andra butiker, säger Daniel Pettersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil