Klassiska Tupperware hoppas på skuldsanering

Foto MostPhotos
Hemproduktkedjan Tupperware får nu sätta sitt hopp om överlevnad till att man når avtal med fordringsägare om skuldsanering.

Tupperware är klassiskt som begrepp för matbehållare av plast och hempartyn med försäljning. På sistone har det dock inte varit så mycket party för företaget som istället hamnat i akut ekonomisk kris.

Nu behöver man komma överens om nedskrivning av skulder med sina långivare och fordringsägare för att över huvud taget överleva.

Det handlar om en rejäl slant. Tupperware behöver minska eller omfördela cirka 150 miljoner dollar i räntor och avgifter.

Det har tidigare offentliggjorts att Tupperware har skulder i storleksordningen 348 miljoner dollar, vilka nu flyttas fram för betalning 2027.
– Jag är övertygad om att det här avtalet ger oss den finansiella flexibiliteten att fortsätta att genomföra våra kortsiktiga vändningsinsatser såväl som vår långsiktiga strategi att skapa ett globalt konsumentvarumärke i alla kanaler, säger koncernens finanschef Mariela Matute.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil