Skokedja i konkurs

Skoaugusts nyrenoverade citybutik i Uppsala. Nu tvingas företaget, med tre butiker, i konkurs. | Foto: Skoaugust
Skoaugust med tre butiker i Uppsala och Enköping har försatts i konkurs. Coronavirusets följder beskrivs som den utlösande faktorn bakom konkursen.

Coronaviruset fortsätter fälla butiker och kedjor inom handeln, både stora och mindre sådana. Nu rapporterar UNT att Skoaugust med tre butiker – två i Uppsala och en i Enköping – försatts i konkurs vid Uppsala tingsrätt.

En tuff smäll i form av coronaviruset har gjort att paret Lars och Åsa Gamvik, vilka drivit företaget sedan 1995, inte ser någon möjlighet att fortsätta.
– Det pågår ett blodbad inom handeln just nu. Vi har haft 80-90 procent i inkomstbortfall och tyvärr ser vi inget slut på det här viruset i närtid, säger Lars Gamvik till tidningen.

Så sent som under senaste vintern byggde Skoaugust om citybutiken i Uppsala för att kunna satsa framåt. Nu får man istället lämna nycklarna till konkursförvaltaren som kommer att börja utförsäljningen i butikerna nästa vecka.

AB Aug. Johansson skomodehus, som bolaget formellt heter, omsatte ungefär 40 miljoner kr 2018. Ett 30-tal anställda förlorar sina jobb med anledning av konkursen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil