Skokedja i konkurs

Coronaviruset fortsätter fälla butiker och kedjor inom handeln, både stora och mindre sådana. Nu rapporterar UNT att Skoaugust med tre butiker – två i Uppsala och en i Enköping – försatts i konkurs vid Uppsala tingsrätt.

En tuff smäll i form av coronaviruset har gjort att paret Lars och Åsa Gamvik, vilka drivit företaget sedan 1995, inte ser någon möjlighet att fortsätta.
– Det pågår ett blodbad inom handeln just nu. Vi har haft 80-90 procent i inkomstbortfall och tyvärr ser vi inget slut på det här viruset i närtid, säger Lars Gamvik till tidningen.

Så sent som under senaste vintern byggde Skoaugust om citybutiken i Uppsala för att kunna satsa framåt. Nu får man istället lämna nycklarna till konkursförvaltaren som kommer att börja utförsäljningen i butikerna nästa vecka.

AB Aug. Johansson skomodehus, som bolaget formellt heter, omsatte ungefär 40 miljoner kr 2018. Ett 30-tal anställda förlorar sina jobb med anledning av konkursen.

Skoaugusts nyrenoverade citybutik i Uppsala. Nu tvingas företaget, med tre butiker, i konkurs. | Foto: Skoaugust

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Mat.se levererar nyårsmat från krogen

Från och med denna vecka lanserar Mat.se en tillfällig onlinebutik för beställning av en nyårsmiddag. Det är en utvidgning av konceptet restaurangmat.

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Ny adblocker döljer snabbmatsreklam

Simple feast lanserar en ny adblocker som ersätter digitala annonser med bilder på grönsaker för att belysa snedfördelningen inom reklamen.

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Pressbyrån öppnar helt obemannad

Reitan convenience, som äger Pressbyrån, tar nu ett steg till och öppnar en helt obemannad butik som är placerad utanför Mall of Scandinavia i Solna.

Swisha en bit ost under december

Swisha en bit ost under december

Nu erbjuder Västerbottensost en möjlighet att swisha mittbiten av en ost för 200 kr till någon man vill ge en bit ost som gåva.

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

Tegnell och Sjöstedt julens favoriter

En känd svensk person vid julbordet hemma? I så fall är Anders Tegnell den mest önskade. Tvåan? Mer överraskande förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt.

40 procent färre på Black friday

40 procent färre på Black friday

Köer från och till men totalt sett färre än tidigare. Det handlar om Black friday där Triangeln i Malmö rapporterar betydligt färre besökare än 2019.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.