Klimakteriesäkrar
sin verksamhet

Foto MostPhotos
Apotek hjärtat vill nu lyfta klimakteriefrågorna till att även handla om arbetsmiljö. Initiativet har fått namnet ”Klimakteriesäkringen”.

64 procent av kvinnorna i en ny Sifo-undersökning har upplevt besvär i samband med klimakteriet och 25 procent uppger att det påverkat hennes yrkesliv negativt. 
Ändå visar en ny Sifo-undersökning att det finns en stor brist på både kunskap och förståelse för hur klimakteriet påverkar arbetslivet, skriver Apotek hjärtat.

Med detta som utgångspunkt presenterar man sitt nya initiativ ”Klimakteriesäkringen”. Apotekskedjan vill nu inspirera fler företag till att inte bara göra klimakteriet till en fråga om hälsa utan även om arbetsmiljö.

– För att skapa ett bra arbetsklimat är känslan av trygghet och att bli förstådd oerhört viktigt. Inte minst när livet förändras. Klimakteriet kan vara en sådan period. Och även om det är något som hälften av jordens befolkning går igenom visar undersökningen att det är ett område präglat av stor okunskap, vilket försätter många i en onödigt svår situation – inte minst på arbetsplatser, säger Per Bergman, HR-chef på Apotek hjärtat.

– Friskvårdsstöd som underlättar träning, anpassade arbetstider och samtal är några förhållandevis enkla åtgärder som kan bidra till en mer klimakteriesäkrad arbetsplats, säger Pernilla Ny, barnmorska och disputerad universitetsadjunkt vid Lunds universitet, som tagit fram utbildningen tillsammans med Apotek hjärtat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil