Klimakteriesäkrar
sin verksamhet

Foto MostPhotos
Apotek hjärtat vill nu lyfta klimakteriefrågorna till att även handla om arbetsmiljö. Initiativet har fått namnet ”Klimakteriesäkringen”.

64 procent av kvinnorna i en ny Sifo-undersökning har upplevt besvär i samband med klimakteriet och 25 procent uppger att det påverkat hennes yrkesliv negativt. 
Ändå visar en ny Sifo-undersökning att det finns en stor brist på både kunskap och förståelse för hur klimakteriet påverkar arbetslivet, skriver Apotek hjärtat.

Med detta som utgångspunkt presenterar man sitt nya initiativ ”Klimakteriesäkringen”. Apotekskedjan vill nu inspirera fler företag till att inte bara göra klimakteriet till en fråga om hälsa utan även om arbetsmiljö.

– För att skapa ett bra arbetsklimat är känslan av trygghet och att bli förstådd oerhört viktigt. Inte minst när livet förändras. Klimakteriet kan vara en sådan period. Och även om det är något som hälften av jordens befolkning går igenom visar undersökningen att det är ett område präglat av stor okunskap, vilket försätter många i en onödigt svår situation – inte minst på arbetsplatser, säger Per Bergman, HR-chef på Apotek hjärtat.

– Friskvårdsstöd som underlättar träning, anpassade arbetstider och samtal är några förhållandevis enkla åtgärder som kan bidra till en mer klimakteriesäkrad arbetsplats, säger Pernilla Ny, barnmorska och disputerad universitetsadjunkt vid Lunds universitet, som tagit fram utbildningen tillsammans med Apotek hjärtat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil