Konkurrensgranskning av apoteksköp

Arkivbild MostPhotos
Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

Apotekstjänst strävade efter att köpa upp Svensk dos för att få monopol över marknaden för maskinell dosdispensering. Konkurrensverket har emellertid bedömt att en sådan affär kan skada konkurrensen.

Undersökning pågår
Konkurrensverket har inlett en noggrann granskning av det planerade förvärvet och har tre månader på sig att utreda ärendet. Beslut förväntas fattas senast den 30 april.

Orsak till pausen
Både Apotekstjänst och Svensk dos erbjuder maskinell dosdispenseringstjänster inom öppenvårdsapotek, en verksamhet som är av stor betydelse för patienter som behöver doseringshjälp.

Bekymmer om konkurrensskador
Konkurrensverket uttrycker oro över möjliga negativa effekter på konkurrensen om Apotekstjänst får fullständig kontroll över Svensk dos och därigenom dominerar marknaden för dosdispensering.

Framtida beslut
Den pågående utredningen kommer att leda till ett slutgiltigt beslut från Konkurrensverket senast den 30 april, där de kommer att avgöra om affären kan genomföras utan att skada konkurrensen eller om den ska förbjudas.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil