Konkurrensverket har gett klartecken

Konkurrensverket har nu godkänt samgåendet mellan Mat.se och Mathem, vilket bland annat gör Axfood till ny och näst största delägare i Mathem.

Konkurrensverket godkände onsdag Mathems övertagande av Mat.se, i samband med vilket Axfood blir näst största delägare i Mathem eftersom avyttringen av Mat.se sker mot betalning i aktier i Mathem. 

Genom samgåendet mellan de båda bolagen skapas synergier och skala som ger bättre möjligheter att utveckla ett starkt erbjudande inom den renodlade e-handeln med hemleveranser, anser Axfood inte helt oväntat.– Det här är en bra och logisk affär på många sätt, och det är glädjande att Konkurrensverket nu gett sitt godkännande till den. Mathem är idag störst inom segmentet med renodlade hemleveranser, och Mat.se är en stark och innovativ renodlad e-handelsaktör med en tydlig position inom hållbarhet, säger Axfoods koncernchef Klas Balkow. 

– Genom samgåendet skapar vi förutsättningar för samarbete och synergier som innebär ett mer konkurrenskraftigt kunderbjudande. Dessutom bidrar det långsiktiga leverans- och samarbetsavtalet mellan Dagab och Mathem till att ytterligare stärka erbjudandet mot konsument, tillägger Balkow.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil