Konkurserna ökar och ingen minskning syns

Henrik Jacobsson vd Creditsafe | Foto Pressbild
Creditsafe ställer in sig i ledet och konstaterar att konkurserna ökar och att man inte ser någon minskning. ”Vi är mitt i en konkursstorm”.

Antalet bolag som har går i konkurs ökade under hösten 2022.
December innebar en avstannande kurva men antalet konkurser var ändå högre än under december 2021.
Totalt ökade konkurserna i Sverige med 8 procent under 2022.

– När vi summerar konkursåret 2022 befinner vi oss mitt i en konkursstorm. Prognosen är att konkurserna fortsätter öka under kommande år, säger Henrik Jacobsson, vd för Creditsafe.Företaget tror inte heller på någon annorlunda trend under 2023.

– När vi summerar konkursåret 2022 befinner vi oss mitt i en konkursstorm. Prognosen är att konkurserna fortsätter öka under kommande år. Det finns många orsaker till detta, men framför allt ser vi att både betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden för företag inom högriskbranscher ökar, konstaterar Creditsafes vd i pressmeddelandet.

– Många bolag som historiskt sett skulle gått i konkurs, överlevde under pandemin tack vare statligt stöd men med uppskjutna skatteskulder som kryper allt närmare. Lägg där till högre räntekostnader, höga el- och bränslepriser och en lågkonjunktur. Vi befinner oss i en osäker omvärld med extremt många varningssignaler, sammanfattar Henrik Jacobsson läget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil