Laddnätverk för tung trafik i storsatsning

OKQ8 satsar på laddstationer med Volvo! | Foto Pressbild
OK/Q8 och Volvo lastvagnar planerar ett samarbete för att skapa ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av laddstationer för tung trafik.

Ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik är målet i OK/Q8:s nya planerade samarbete med Volvo lastvagnar.
44 laddstationer är mål och ambitionen att bidra till att skynda på omställningen mot elektrifierade vägtransporter.

OKQ8 har tillsammans med Volvo lastvagnar sökt medel från Energimyndigheten och dess initiativ ”Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter”.
De 44 laddstationer man planerar kommer tillsammans att innehålla fler än 90 laddpunkter.

Av de 44 laddstationerna kommer 2o att skapas hos Volvo lastvagnar och dess återförsäljare och övriga 15 på OK/Q8:s anläggningar.

– Vi är stolta över att vi har tecknat en avsiktsförklaring med Volvo Lastvagnar med avsikt att bygga ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av laddplatser för den tunga trafiken. Vi är övertygade om att ökade möjligheter till laddning är den viktigaste nyckeln till omställning mot en hållbar framtid, säger Karin Hellgren, kommunikationschef hos OK/Q8.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil