Lanserar hemmafix för svenska hem

Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se. | Foto Pressbild
Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Hemmafix-butiken på Amazon.se, tillgänglig från den 20 februari 2024, erbjuder ett brett utbud av guider, reparationsverktyg och reservdelar för att underlätta för svenskar att ta itu med sina lagningsprojekt.

En önskan att laga och förlänga
Enligt en färsk YouGov-undersökning repareras endast 27 procent av svenskarna ofta sina saker istället för att kasta dem. Hemmafix är Amazon.se’s svar på behovet av att erbjuda verktyg och resurser för att främja en kultur av reparation och förlängd livslängd för produkter.

Främjande av hållbar konsumtion
Genom att erbjuda produkter och kunskap för att reparera allt från kläder till elektronik, strävar Hemmafix-butiken efter att främja hållbar konsumtion och minska mängden avfall som genereras från kasserade föremål.

Svensk innovation för global påverkan
Hemmafix-butiken är en svensk innovation som har fått internationell uppmärksamhet och redan inspirerat till liknande initiativ i andra länder som Mexiko och Australien.

”Hemmafix har samlat verktyg och reparationskit till bra priser ihop med användbar information, som vi hoppas ska få fler att upptäcka att det faktiskt är roligt att reparera samtidigt som det sparar pengar och är snällare mot miljön”, säger Linnéa Forrester, kommunikationsansvarig på Amazon.se.

Ett urval av amazons smarta hemmafix:
Självhäftande klädreparationslappar
Reparationssats för golv och möbler
Midjeförlängare för byxor
Mattfläcksborttagare
Skrubbare för cykelkedjor

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil