[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Lanserar växtbaserat för restauranger

Havredals lanserar växtbaserat kött | Foto Arkivbild, Pexels
Havredals breddar sitt sortiment och lanserar nu växtbaserad färs och burgare för i första hand hotell och restaurang men senare till konsument.

Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa, skriver företaget i en pressrelease. 

Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även direkt till konsument. 
Phil’s är första restaurangkedjan som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.

Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. 
Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs.

– Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost. För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste vara gott, väldigt gott” säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.  

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. 
Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil