Lanserar växtbaserat för restauranger

Havredals lanserar växtbaserat kött | Foto Arkivbild, Pexels
Havredals breddar sitt sortiment och lanserar nu växtbaserad färs och burgare för i första hand hotell och restaurang men senare till konsument.

Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa, skriver företaget i en pressrelease. 

Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även direkt till konsument. 
Phil’s är första restaurangkedjan som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.

Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. 
Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs.

– Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost. För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste vara gott, väldigt gott” säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.  

Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. 
Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil