Levererar mat med drönare

Arkivbild MostPhotos
En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som "oväntat smidig".

Många har förmånen att kunna handla mat online och få den levererad till dörren. Nu tar Ica Nära i Östmark detta koncept till nästa nivå genom att erbjuda hemleverans med drönare.

I samarbete med det norska drönarföretaget Aviant har butiken startat ett pilotprojekt där kunder kan beställa varor online och få dem levererade hem med drönare. Projektet kommer att pågå under flera veckor för att utvärdera dess prestanda både under vinter- och sommarförhållanden, med slutrapport förväntad i början av hösten 2024.

Finansieringen av projektet kommer från Europeiska Jordbruksfonden, Region Värmland och Torsby kommun.

En kund, Carolin Maule, har redan provat den nya tjänsten och beskriver sin erfarenhet som ”oväntat smidig”. Genom att skicka in sin beställning via SMS och betala med Swish, fick hon sina varor levererade till dörren av drönaren bara en stund senare. Maule ser stor nytta med denna leveransmetod för dem som bor på avlägsna platser.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil